Dags för glasögon?

Min syn har alltid varit bra, men det senaste tiden tycker jag att jag har börjat se sämre. Jag trodde först att jag kanske bara var lite trött och sliten, men jag märker när jag till exempel läser text på teven att jag måste anstränga ögonen. Jag kommer på mig själv med att sitta och kisa liksom, och så blir jag spänd och får huvudvärk. Så nu tror jag att det har blivit dags att boka en tid hos optikern.

Behöver jag glasögon?
Det känns lite läskigt faktiskt. Jag har aldrig haft glasögon och om jag får välja så skulle jag gärna slippa. Det kan i och för sig vara riktigt snyggt på vissa, men det känns så himla opraktiskt. Man kan förstås ha linser också, men bara tanken på att hålla på och pilla sig själv i ögonen får mig att rysa. Fast det är väl en vanesak. Många har det ju och klarar det utan några som helst problem.

Hur som helst så tror jag ändå att det blir glasögon till att börja med, om det nu skulle visa sig att jag behöver sådana. Jag har kikat lite på glasögon på nätet för att se lite vad det finns för bågar. På RenOptik hittade jag några som jag tror är ganska snygga, och de kunde man dessutom låna hem. Men jag antar att jag får börja med att kolla hos min lokala optiker när jag är där för synundersökningen.
Glasögon
Vi får väl se hur det blir, det kanske blir jättebra med glasögon. Det är väl bara det att det är så ovant eftersom jag aldrig har haft problem med synen förut. Men jag vet ju fortfarande inte vad det beror på heller. Man kan ju hoppas att det är något så enkelt som att jag behöver glasögon, för annars kanske det är något ännu värre på gång. Håll era tummar för mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *