Höns vore trevligt

En sak jag har funderat på ett tag är att det vore trevligt att ha ett gäng höns här på gården. En gård behöver lite djurliv tycker jag. Nu lägger jag mycket av min lediga tid på ölbryggningen, men jag tror nog att jag skulle kunna klämma in lite hönsskötsel också.  En väldigt stor fördel med höns är ju att man får ägg, och jag äter mycket ägg.

I nuläget köper jag ägg från en granne som har höns (billigare och miljövänligare, och mycket godare!) och han har sagt att jag kan få några köpa några hönor billigt av honom. Om man får drömma skulle jag nog helst vilja ha någon lite mer udda hönsras som ser lite cool ut, men “vanliga” hönor duger förstås lika bra!

Men det är ett beslut som ligger lite på framtiden. Jag måste verkligen vara säker på mitt val känner jag. Ju mer man har “fast” i gården desto mer fast blir man också själv. Det blir till exempel svårare att åka bort om man har djur som kräver sin dagliga skötsel. Fast jag trivs ju väldigt bra på min gård och åker sällan bort. Men ändå. Det gäller att vara säker på att man har tid och lust!

höna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *