Livet på landet

Jag bor på en gård på landet och det är verkligen något som passar mig perfekt. Jag har alltid känt ett behov av att få vara nära naturen, och under de år jag har bott i diverse städer har jag känt mig instängd och stressad. Jag behöver stora ytor, fågelkvitter, ren luft och tystnad. Jag älskar att man kan höra en humla som flyger förbi när man sitter i trädgården med sitt morgonkaffe och känner doften av nyslaget hö från grannen. På landet bor man inte heller så nära sina grannar, och för mig är det viktigt att jag har min personliga sfär och inte blir påtvingad att ha grannbarnen nästan in på tomten eller att höra ständiga ljud från ett trapphus.

Min gård är som mitt eget lilla paradis där jag kan ägna mig åt sådant som jag tycker om, som att brygga öl till exempel. Jag har gott om utrymme för min hobby, och jag tycker att det är härligt att jag har möjlighet att faktiskt kunna bygga om ett rum i uthuset så att det är optimalt anpassat för ölbryggning. Det är ju alltid roligare att brygga öl när man har bra förutsättningar, och ett eget ölbryggarrum där man har allt man behöver på ett och samma ställe och inte behöver ta hänsyn till någon annan är nog en dröm för många hemmabryggare.

Innan jag flyttade hit till min gård så bodde jag i ett mindre hus som både saknade rinnande vatten och toalett. Det var under en tid då jag verkligen bara behövde komma nära naturen. Nu har jag det lite lyxigare än så, men jag är fortfarande en enkel människa som vill leva ett enkelt liv. Det enda jag saknar här på gården är någon att dela det med, men det kommer när det kommer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *