Nu är det höst

Det märks att vi går mot mörkare tider nu. Jag är en sommarmänniska och jag älskar att kunna äta frukost ute i morgonsolen och ha öppet alla dörrar och fönster, men de andra årstiderna har förstås sin charm också. Det värsta är nog när vi får mycket snö, för det betyder att jag har en hel del att skotta. Vägen upp till gården måste skottas för att jag ska kunna ta mig ut, men som tur är har jag en fyrhjuling som jag kan skotta med så det går hyfsat snabbt ändå.

Det bästa med hösten är att luften blir så frisk, och så länge det inte regnar eller är för kallt är det härligt att vara ute. Dessutom är det ju så vackra färger. Jag brukar fiska en del och på fina höstdagar är det verkligen mysigt att ta sig en tur till sjön och slänga i betet. Det är så rofyllt på något vis. Nu har det dock regnat i flera dagar och då blir det mest att man sitter inne om det inte finns något som måste göras utomhus.

Fast det är ju inte fy skam att sitta inne heller. Det kan vara riktigt mysigt att sitta inne när regnet öser ner utanför. Det vore dock mysigt att dela det med någon! Tills vidare får jag dela det med katten Stina som är hos mig ibland. Hon bor egentligen hos min granne men hon går mellan gårdarna och gör som hon själv vill. Hon är en sådan där katt som inte går att äga.

katt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *