Om admin.gardsbryggeriet.se

Hej och välkommen till bloggen Gårdsbryggeriet! Jag som skriver här heter John och den här bloggen handlar om mig och mitt intresse för öl. Jag har nämligen startat mitt eget lilla microbryggeri på min gård där jag brygger öl. Eftersom jag både är en finsmakare vad gäller öl och har ett intresse för miljön och klimatet och stöttar det lokala så kände jag att det inte var så mycket att fundera över – varför inte starta ett eget bryggeri! Det är förstås i en väldigt liten skala, men jag hoppas att jag framöver kommer att kunna växa lite och kanske få sälja min öl på de lokala pubarna.

Det är ganska mycket som ska stämma för att ett öl ska bli gott, och när man brygger sitt eget öl som ska ha ens personliga touch så är det ännu svårare att få det att bli rätt. Det gäller helt enkelt att prova sig fram. Vissa saker faller väl ut och andra idéer kanske inte ens blir drickbara. Man måste våga lite och man får inte tröttna bara för att det inte blir perfekt första gången. Man måste kanske göra om receptet massor av gånger innan man blir nöjd. Själv tycker jag att det där med att justera receptet är väldigt roligt. Det finns alltid något som kan ändras, och jag tycker tvärtemot att det är svårt att veta när jag faktiskt ska sluta och bestämma att jag är nöjd så att jag kan börja med nästa sort.

På den här bloggen skriver jag om mitt projekt och delar med mig av med- och motgångar. Jag skriver också lite allmänt om öl och mitt intresse för det, och jag delar med mig av tips och råd som kan vara värdefulla för den som likt mig känner för att brygga sitt eget öl. Bloggen fungerar också lite som min personliga dagbok där jag kan ventilera annat än bara öl, så ibland blir det lite allmänt om min vardag och annat som sker här på gården. Ibland vill jag kanske tipsa om något eller dela med mig av ett roligt filmklipp eller så. Det är en blogg om mig och om öl helt enkelt, och jag hoppas att ni gillar den!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *