Övriga intressen

gården

Gården sommartid

Jag tänkte att jag skulle berätta lite mer om mig själv. Jag har ju trots allt fler intressen är bara ölbryggning (även om det tar upp mycket av min tid). Att bo på landet och ha en egen gård betyder att det nästan alltid finns något att göra, oavsett om det är att klippa gräset, skotta snö, laga taket eller måla staketet. Jag tycker om att arbeta med händerna och jag är också ganska händig, så jag har inget emot att ta hand om och underhålla min gård. Skulle jag inte gilla det skulle jag inte bo som jag gör. Så på ett sätt kan man väl säga att gården är mitt intresse.

Jag tycker också mycket om att fiska, både på vintern och på sommaren. Det är väldigt avslappnande och det är roligt att kunna fånga och äta sin egen fisk. Egenfångad fisk är mycket godare än den man köper i affären. Detsamma gäller för kött, men jagar gör jag inte själv. Däremot köper jag viltkött från grannar som jagar, och även lamm, fläsk och nöt från grannar som har djur. Där jag bor är det ingen som har massor av köttdjur utan det är i mindre skala för eget bruk och för att kunna ge bort eller sälja till vänner och grannar. Det är väldigt uppskattat, och för mig som är mån om miljön är det perfekt att kunna köpa miljövänligt kött av djur som haft ett bra liv i min närhet. Jag köper även annat direkt från grannar, som till exempel ägg och hemystad ost.

Det var väl ungefär det jag kom på nu. Det finns förstås massor av saker som jag tycker är roligt, som att bjuda hem kompisarna på en poker- och ölkväll. Men nu har jag skrivit nog för den här gången. Resten skriver jag en annan gång!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *