Som att sitta ute året om!

Som jag berättade här på bloggen för mindre än ett år sen så hade jag bestämt mig för att skaffa ett uterum – från Uterumsmästarna. På så sätt skulle jag kunna vara ute men ändå inne året om, förlänga sommaren så att säga. Med uterummet blir jag inte lika beroende av väder och temperatur, jag kan sitta och mysa och titta ut på en vacker solig dag, och känna sommarvärmen trots att det bara är plus fem grader ute. Det är som att jag sitter utomhus tack vare de stora fönsterpartierna och glastaket men ändå vindstilla och lugnt i och med att det ju faktiskt är inomhus, även om det är lätt att glömma bort. Härligt tycker jag!

Att välja uterum
Det var inte det lättaste att bestämma sig för vilket slags uterum jag skulle satsa på. Som tur var gjorde Uterumsmästarna ett hembesök där vi gick igenom vilka möjligheter, idéer och förhoppningar jag hade. Vi landade i ett uterum med modern känsla, med mycket glas – jag vill verkligen kunna ta in utomhus. Och så valde jag att ha glastak (http://uterumsmastarna.se/produkter/tak/glastak/) för att göra rummet ännu ljusare och närmare naturen. Och det är mäktigt att sitta i fällstolen och titta upp på himlen en stjärnklar natt. Jag kan verkligen rekommendera glastak!

Att fylla uterummet
Först tänkte jag att jag inte skulle behöva möblera uterummet så särskilt mycket, utan ha det rent och enkelt med en soffa och ett soffbord. Men så såg jag den här inspirerande artikeln och blev sugen på möbler som skulle funka som både inne- och utemöbler. Lättflyttade och tåliga. Och dessutom väldigt snygga. Ett par mysiga filtar passar också perfekt till uterummet – rummet är ju som ett möte mellan inomhus och utomhus.

Som ni förstår är ju oerhört nöjd med beslutet att skaffa uterum – här är som gjort för att trivas och bara vara. Det ger mig ett inre lugn som jag saknat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *