Välkommen till bloggen!

Nu kör vi igång med det allra första inlägget i bloggen Gårdsbryggeriet där jag, John, kommer att skriva om mitt microbryggeri där jag brygger eget öl. Jag bor på en gård på landet och trivs som fisken i vattnet. Att jag har valt att börja brygga eget öl är för att jag själv älskar öl, och eftersom jag värnar om miljö och sådant som är lokalproducerat så kände jag att det var helt rätt att börja brygga själv. I min närhet finns många av de ingredienser jag behöver för bryggningen, antingen genom att jag odlar det själv eller genom att jag köper det av någon granne. Jag försöker att hålla så mycket som möjligt lokalt och även ekologiskt.

I den här bloggen hoppas jag att jag kan inspirera andra som funderar på att börja brygga eget öl, och jag hoppas också att jag kan få alla ölälskare där ute att börja fundera lite mer kring lokalproducerat öl och öl som är snällt mot naturen. Det kan ju vara så att man inte ens har provat ölen från det där nya lilla bryggeriet bara för att man är så fast i sina gamla vanor, och åker man till exempel till Tyskland för att köpa öl så tycker jag verkligen att man ska se över hur man tänker kring denna goda dryck. Öl är så mycket mer än bara en berusningsdryck – öl är njutning!

Bloggen kommer också att handla lite om min vardag och annat som händer i mitt liv, så det blir en blandning av ölbryggning, miljömedvetenhet, inspiration, vardag, livet på landet och allt möjligt skulle man kunna säga. Men mest handlar det förstås om öl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *